Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • Cartmann

    Jedan download upravo ide, siguran sam da ce ih biti najmanje 5-6. :) Rado bi vidio i preostala dva dijela, jos nisam pogledao ni prvi, ali dok sam citao racunao sam "dvd cca. 4.7gb - prebaceno u divx - cca. 600mb", ali kako vidim da prva trecina ima 20mb, sigurno ga se isplati skinut cijelog.

    avatar

    08.12.2006. (01:08)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    pa ima 4.7 gb ali nabavio sam odlican program za kompresiju koji vam daje da birate (SUPER by eRightSoft) .. Prva kompresija mi je bila malo prevelika (120 MB) pa sam se odlucio na jos manju tj slabiju. Racunao sam da dokle god se VIDE njegovi slajdovi koje projecira na seminaru, dotle je OK.. Ako ih stavite u normalnu rezoluciju (1:1 ili 2:1) kod mene se vide ostro. Tako bi cijeli 4.7GB mogao stati na 60MB jer nam nije vazno vidjeti bas glave gledatelja u publici ili neke druge detalje koji su za filmove mozda bitni...

    avatar

    08.12.2006. (01:33)    -   -   -   -  

  • Vedran

    OptionMaster: hvala za video. Skinuo sam ga prije par sati i sve (prezentacija) se dobro vidi. Hvala!

    avatar

    08.12.2006. (07:39)    -   -   -   -  

  • bagzi

    OM, edge market mejkera u odnosu na retail tradera se sve više smanjuje. Prednost u margini je nesporna, ali ne treba zaboraviti koliko oni plaćaju samo stolicu na CBOE ili CBOT. A šta će tek biti kada se od 27. januara počne trgovati u pennys.
    Video još nisam skinuo, danas ću. Molim te, postavi i ostala dva dela.
    Pozdrav

    avatar

    08.12.2006. (09:18)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Svi dijelovi videa su sada postavljeni (3x20MB i zadnji 14MB).. Downlodajte brzo jer cu ih skinuti uskoro.. sto se tice sjedala na CBOE nasao sam ovu donju vijest da su prosle godine prodani po $800K i to je doduse puno ali izgleda da to placa trejderska kuca (osim ako si independent trejder) pa onda na floor postavlja svoje NAJSPOSOBNIJE TREJDERE.. Te njihove trejderske kuce koje stoje iza njih pokrivaju i te trejdove sakom i kapom. Mislim staviti samo $250 za $90K trejd znaci da cijena dionice nije vazna nego samo kolicina ($25 za 100, $250 za 1K shareova) a punu cijenu placa valjda trejderska kuca na kraju dana (settlement)?! To je nezamisliva prednost pred nama malim trejderima. ______

    CHICAGO, December 8, 2005 - The Chicago Board Options Exchange (CBOE) announced today that three seats, or memberships, sold at all-time record prices today, beating records established earlier this week. The three seat sales today at $780,000, $795,000 and $800,000 all surpassed the previous record price of $777,000, which was set on Tuesday, December 6th. Today's sale was the 99th seat traded this year.

    avatar

    08.12.2006. (11:38)    -   -   -   -  

  • viggo

    hvala na videu OM!

    avatar

    08.12.2006. (13:41)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Molim - samo ako ovo cita Felix, on to ne mora downlodati jer sam mu poslao ovaj DVD (kao i jos 2 uz to)..

    avatar

    08.12.2006. (13:47)    -   -   -   -  

  • felix...

    Ha ha ,već sam skinio prvi i četvrti dio:)Ko bu dočekal te poštare:)kakav krasan pad indexa kod tebe u boxu,idem pogledati volumen:)Pozdrav i fala...

    avatar

    08.12.2006. (16:07)    -   -   -   -  

  • felix...

    Ne kužim zakaj ste se tak okomili na forume?Pa tam se može naći puno korisnih informacija i iskustava koja itekako koriste LINK.Normalno da tamo neću tražiti hintove za trgovanje i ulaziti u prepirke.

    avatar

    09.12.2006. (13:26)    -   -   -   -  

  • Cartmann

    Naravno da može, ali sve što možeš tamo pročitati možeš i na 1-3 bloga, mnogo jasnije i preglednije. Ali ne želim reći da su svi članovi foruma prevaranti, dapače, i sam sudjelujem na nekim, npr. na forumu moj novac kojeg smatram dobrim mjestom za pronaći kvalitetne inf., i s čijim moderatorima nikad nisam imao problema, ali isto moram reći da neki ljudi koje cijenim imaju loše mišljenje o tom forumu.

    Govorim o nečem drugom (a koliko sam primjetio većina forumaša koje ću opisati su otjerani s foruma mojnovac), a to su pokušaji varanja. npr. najčešće kao primjer uzmem dionicu Adriachema (ADCH) jer se s njom ne trguje. Postupak je jednostavan, otvoris 10-15 nadimaka kako bi uvijek imao podršku i odobravanje, a posebno kako bi imao podršku kod istjerivanja onih koji se drznu posumnjati ili postaviti neugodno pitanje. Jer ja sam mogu urlati kako je ADCH odlicna firma, kako imaju 30.000m2 uz samo more koje je gup-om oznaceno za turisticku gradnju, kako su austrijanci/njemci/belgijanci/ko vec/..zainteresirani za kupnju jer znaju da to zemljiste nije revalorizirano te da se vodi po cijeni 70kn/m2, a u praksi vrijedi 300-500Eur/m2, te da je knjigovodstvena vrijednost stvake dionice 30x veca od navedene. A tu je jos 15 clanova koji potvrduju moje navode. Ali, onda dodjes ti i postavis normalno pitanje koje glasi "ok cartmanne, ali osim tih tvojih navoda, ja nisam nasao niti jedan pisani, sluzben podatak koji ih potvrduje, sve se navodi na vjerovanje na tvoju rijec? Ne kazem da lazes, ali bi volio imati neki sluzbeni podatak, jedini koji imamo je posl. izvjesce koje je ocajno?". To je normalno pitanje i to oboje znamo, ali to tvoje pitanje meni tj. prevarantima po forumima nanosi stetu, jer taman kad sam uvjerio ljude dodjes ti i uvalis im sumnju. Tad slijedi ili obaracun s tobom (tj. s onim tko postavlja takva pitanja) u kojem je potpuno nebitno sto ti pises i koji je tvoj stav, bitno je samo da te otjeram s foruma, pa makar koristio sva raspoloziva sredstva. Pocinje time sto se cca. 20 forumasa okomi na tebe i vrijeda te i provocira (kasnije shvatis da se ne radi o 20 forumasa vec jednom koji ima 20 nickova), ili suradnja npr. dogovorimo se da zajedno navodimo ljude da kupuju tu dionicu, to sto si na poceku bio skeptican nije problem jer tvom promjenom misljenja se nadamo da ce i oni koji su bili skepticni promjeniti misljenje. Npr. na tvoje pitanje o dokumentu ja posaljem sken dokumenta u kojem se vidi da ta firma ima 30k m2 zemljista uz more, ali to nije original, vec falsifikat napravljen u PS-u, ti npr. u PS crtas grafove s buy signalima koji ne postoje, a zajedno (ili nadjemo jos koga) stražarimo na temi kako bi onog tko izrazi sumnju u vrijednost te dionice odmah ocrniti, isprovocirali i otjerali s foruma (ili bar s teme). Oni koji su duze na forumima to znaju pa se ne diraju u te ljude, ali kad dodje netko naivan i tvrdoglav potput mene lako se desi sr*nje. Naravno da nisu svi takvi vec par forumasa, ali dovoljno da ti isti (skupa s hrpom nickova koje koriste) stvore o forumima negativno misljenje.

    avatar

    09.12.2006. (14:52)    -   -   -   -  

  • lijecenikatolik

    Drago mi je da se sljedba nije osula. I ja i dalje pratim povremeno.

    avatar

    10.12.2006. (05:16)    -   -   -   -  

  • felix...

    OptionMaster upravo mi je stigao Tvoj paket.Ne mogu vjerovati koliko toga si poslao,pa je vjerojatno zato bio i otvaran,ali sve se slaže sa deklaracijom sadržaja.Evo samo da ti na brzinu odmah javim,a čim uspijem pogledati javim se emailom.Mogu reći samo da sam si ovak nekaj želio pod Božićnim borom:)Hvala Ti puno!

    avatar

    12.12.2006. (09:58)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    :) Onda Sretan Ti Bozic Felix! Nema prob. to je najmanje sto sam mogao za mog T/A experta..

    avatar

    12.12.2006. (10:34)    -   -   -   -  

  • blizanac

    evo sto kila knjiga. htjedoh kupiti rabljene ali mi je jeftiniji toner...
    http://trading-ebooks.blogspot.com/ - zakon!!
    http://cooldogebooks.blogspot.com/2006/06/stock-trading.html - too much!!
    pozdrav

    avatar

    12.12.2006. (21:02)    -   -   -   -  

  • bagzi

    OM, možeš li ukratko objasniti kako funkcioniše scalping?
    Pozdrav

    avatar

    12.12.2006. (23:38)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Najjednostavije i ukratko pravi SCALPING je cvjetao u doba dok su cijene bile u RAZLOMCIMA i knjiga iz koje uzimam primjer je iz tog doba (Day Trade Online by C. A. Farell) pa zato evo. Najbolji scalping tvrde scalpelashi, je bio u dionicama slabo volatilnih firmi koje su imale vece BID-ASK spreadove. Recimo da imas BID na $9 a ask na $91/4. To znaci da recimo Market Maker ili neki trejder, nudi da kupi dionicu po $9 a prodaje je po $9.25. SCALPELAS UDJE ISPRED BIDa i ponudi veci (u ono doba 1/16 je bila najmanji tik) pa ponudi 9 1/16 . Ako neko okine MARKET ORDER prvo ce prodati njemu po toj maaaalo visoj cijeni za 1/16 jer on sad postaje najbolja ponuda na MArketu. Onda se on okrene u marketu i ponudi i visi ASK tj umjesto onih $9 1/4 ponudi 9 3/16. Ako mu neko "zagrize" i okine MArket order on prodaje tisuce dionica koje je kupio za 9 1/16 prodaje ih za 9 3/16 cime je ostvario dobit od 2/16 ili 1/8 ili u dolarima $62 na 1000 dionica ali prakticki bez rizika. Danas su spreadovi tako mali da je to TESKO moguce a scaliping rade uglavnom oni koji mogu ulaziti i izlaziti iz pozicija bez nekih troskova dakle razni arbitrazeri na floor-u stock exchange-a! Toliko ti mogu reci o scalpingu..

    avatar

    13.12.2006. (00:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...